Vanliga frågor

-Och svar

Bergsankare klippfast

Här får du svar på några av våra vanligaste frågor.

Garanti och Livslängd?

Vi erbjuder en livslång garanti på våra produkter. Klippfast är utformade för att hålla och användas under hela din båts livstid till sjöss. Om en olycka skulle inträffa, så finns vi här för att hjälpa dig.

Läs svar

Har ni undersökt Klippfasts Hållfasthet?

Klippfast har genomgått noggranna hållfasthetstester sedan 2011, utförda av Autoliv. Resultaten visar att våra material klarar mer än 2,8 ton i dragtest och över 2,1 ton i rycktest. Detta bevisar att våra material tål påfrestningar.

Läs svar

Hur är Klippfast hållbar ur Miljösynpunkt?

Genom att inte använda verktyg och vanliga kilar minskar risken för att skada känsliga klippformationer. Sedan håller Klippfast en livstid, så det är knappast en slit och släng produkt.

Läs svar

Hur stor kraft rycker min båt med om det blåser upp?

Svårt att ge en exakt siffra då många faktorer spelar in. vindfång på skrov och överbyggnad, hur mycket det blåser och hur exponerad båten är för vinden. Var tyngdpunkten ligger i båten. T.ex. en segelbåt har sin tyngdpunkt under vattenytan i kölen – en motorbåt över ytan.

Läs svar

Passar Klippfast Mini för alla båtvikter?

För förtöjningar över natt rekommenderar vi Klippfast Mini för båtar upp till sju ton. Tyngre båtar bör använda Klippfast Maxi. Både Mini och Maxi är dock säkrare än traditionella bergskilar.

Läs svar

Rostar Klippfast i saltvatten?

Klippfast är tillverkat av syrafast stål, vilket ger ett komplett skydd mot rostangrepp.

Läs svar

Vad är viktigast att tänka på då man förtöjer med Klippfast?

Se till att “fingrarna” sitter ordentligt i sprickan.Säkerställ att Klippfast har stöd i klippan åt det håll båten ligger. Detta fördelar båtens krafter mellan klippan och Klippfast.

Läs svar

Var Produceras Klippfast?

Klippfast Bergsankare tillverkas i små kontrollerade serier i Sverige.

Läs svar