Hur gör man

Så här fungerar bergsankaret Klippfast ™️

klippfast maxi

Lika enkel som genial

1.

Optimalt Stöd från Klippan:

När du använder Klippfast, oavsett variant, är det viktigt att föra ner det så långt som möjligt i sprickan för att säkerställa ett starkt stöd åt den riktning där båten är förtöjd. Klippans stöd anpassar sig till den dragkraft som din båt utövar.

2.

Säker Fastskruvning:

Vid fastskruvning av Klippfast är det en god idé att försiktigt rucka på den i sidled för att hjälpa den att fästa väl. Var noga med att undvika att Klippfast fastnar på eventuella ojämnheter i berget. När du är klar, se till att Klippfast är stadigt fixerad i sprickan.

3.

Ryckdämpande Lina för Jämnhet:

För en smidigare förtöjningsupplevelse, använd en lina med inbyggd ryckdämpning för att minska de plötsliga rycken som kan uppstå vid vågornas påverkan. Använd en karbinhake eller ett passande schackel i angöringsringen för att skydda din lina från onödigt slitage.

4.

Värdefulla Tips:

Om sprickan går mot vattnet, luta Klippfast åt rätt håll från början, så att det matchar din båts position, innan du börjar fastskruvningen. Klippfast ska dras åt för hand och inte med något verktyg. För att säkerställa smidig användning över tiden, håll gängan och klacken på Klippfast Mini väl smörjda med ett vattenbeständigt fett.